سفارش تبلیغ
صبا ویژن
وبلاگ شخصی محمدعلی مقامی
  • محمدعلی مقامی ( جمعه 88/6/6 :: ساعت 2:32 عصر)

  • به نام خدا

    شایع ترین علل ایجاد لک صورت

    منبع:سایت مقالات علمی ایران

     

    ? ملاسما یا لک حاملگی :
    ملاسما یکی از شایع ترین علل ایجاد لک صورت است و اغلب در خانم های مراجعه کننده برای درمان لک صورت دیده می شود که یک لک اکتسابی قهوه ای رنگ است که به صورت آهسته به وجود می آید.
    به دلیل اینکه این لک ها بیشتر در زنان حامله ظاهر می شود یا عود می کند، به لک های حاملگی شهرت دارد، ولی می تواند در خانم های مجرد و به ندرت در مردان نیز دیده شود. این لک ها بیشتر در گونه ها، پیشانی و چانه دیده می شود و در افراد سبزه مشخص است.
    تیرگی یا لک پوست معمولا پس از زایمان ناپدید می شود، اما ممکن است برای ماه ها یا سال ها باقی بماند. این نوع لک صورت ممکن است بدون علت مشخص یا به صورت خانوادگی، مخصوصاً در افرادی که حتی در تماس با نور آفتاب خفیف تیره می شوند، دیده شود.
    بعضی خانم ها متوجه می شوند که درست قبل از قاعدگی، لک ها واضح تر می شود. ملاسما یا لک حاملگی به طور شایع در خانم هایی که قرص ضد بارداری مصرف می کنند، دیده می شود که در تماس با نور آشکارتر می شود.
    این خانم ها هنگامی که حامله شوند، همین لک را پیدا می کنند. زمان زیادی طول می کشد تا پس از قطع قرص ضد حاملگی، این لک بر طرف شود و یا ممکن است که هرگز به طور کامل برطرف نشود.
    ? کک مک یا فرکل(FRECKLE):
    کک و مک بیشتر در افراد با پوست روشن، موهای قرمز یا بلوند و چشمان آبی دیده می شود و از سن ? سالگی شروع می شود که به صورت لک های کوچک قهوه ای روشن، در مناطق باز بدن مثل صورت، شانه و پشت دیده می شود.
    در تابستان تعداد، اندازه و عمق کک مک افزایش می یابد و در زمستان کوچک تر، روشن تر و کم تعدادتر می شود. این نوع پیگمانتاسیون ممکن است از نظر زیبایی آزار دهنده باشد، ولی خطری ندارد.
    در افراد مبتلا به فرکل، شیوع خال های بدن افزایش می یابد. کک مک هایی که در سنین پایین شروع می شود و در زمستان هم باقی می ماند، بایستی حتما توسط پزشک بررسی گردد.
    ? لک های پیری:
    این لک ها در اثر تماس حاد یا مزمن با نور آفتاب و افزایش سن بوجود می آید. معمولا لک های قهوه ای رنگ مسطح به اندازه ی یک سانتی متر یا بیشتر که روی صورت و پشت دست ها، در سنین ?? تا ?? سالگی شروع می شود و با افزایش سن گسترده تر، پررنگ تر و با تعداد بیشتر نمایان می شوند.
    هر چند در نمونه برداری تغییرات بدخیمی ندارند، ولی می توانند در سال های بعد تبدیل به ضایعات بدخیم شوند. لذا بایستی درمان شوند.
    ? لک های ناشی از سوء تغذیه و کمبود ویتامین :
    این لک ها در اثر کمبود ویتامین B?? اتفاق افتاده و در نژادهای با پوست تیره شایع تر است. این لک ها ظاهر لکه لکه دارند.
    در اثر کمبود ویتامین A این لک ها گسترده بوده و همراه با برجستگی های شبیه پوست مرغ ظاهر می شود. همچنین در کمبود اسید فولیک ، کمبود اسید اسکوربیک (ویتامین C) و در انواع کم خونی ها نیز لک های مشابه دیده می شود.
    ? لک در اثر مصرف بعضی داروها :
    مصرف بعضی داروها از قبیل کلرپرومازین، دی پنیسیلامین، هیدانتوئین، داروهای ضد مالاریا و داروهای ضد سرطان باعث ایجاد لک به اشکال گوناگون به همراه علائم دیگر می شوند. مصرف طولانی مدت قرص ماینوسیکلین در درمان جوش و غرور جوانی، باعث تیرگی پوست در نواحی جوش های ملتهب و قرمز می شود.
    ? لک ناشی از التهاب پوست:
    این نوع لک پس از التهاب های پوستی در اثر بیماری هایی مثل لیکن پلان (بیماری التهابی پوست و دهان)، لوپوس اریتماتویا (بیماری التهابی بافت همبند پوست)، بعد از سوختگی پوست در اثر آفتاب سوختگی یا سوختگی خفیف با عوامل دیگر، جوش غرور جوانی دست کاری شده، سائیدن پوست برای برطرف کردن اسکار(جای زخم) و فرو رفتگی پوست در همان محل ایجاد می شود.
    این لک ها در نژادهای تیره و افراد سبزه شایع تر است و بیشتر در نواحی باز بدن مثل صورت رخ می دهد. همچنین ضربه به پوست، محکم کشیدن کیسه و لیف زبر در حمام یا مالش پوست ران ها روی یکدیگر هنگام راه رفتن در افراد چاق، می تواند باعث ایجاد لک در همان محل شود.
    ? لک ناشی از بیماری ها:
    لک در اثر بیماری هایی مثل آسم ، نارسایی کبدی و کلیوی که در زمان حملات آسماتیک، تیرگی منتشر پوست برای سه تا چهار روز ممکن است وجود داشته باشد.
    همچنین در روماتیسم و نارسایی کلیه و سیروز کبدی و بعضی بیماری های دیگر تیرگی گسترده ی پوست دیده می شود.
    ? لک هایی با علل متفرقه:
    سایر علل ایجاد لک های تیره ی پوست شامل: ملانیسم یا لک ارثی منتشر بدن؛ لک اطراف دهان؛ لک اطراف چشم و لک های کوچک قهوه ای در نقاط مختلف بدن است که می تواند همراه یا بدون علایم دیگر باشند.
    عطرها و ادوکلن هایی که حاوی ?- متوکسی پورالن و برگاموت هستند، اگر پس از استعمال روی پوست در معرض نور آفتاب قرار گیرند، باعث لک های تیره در پشت گوش، گردن و صورت می شوند.
    لک های شغلی نیز در اثر تماس با ترکیبات حاوی تار مانند آسفالت و روغن های معدنی، و تماس با نور آفتاب به وجود می آیند.
    علل زیاد دیگری نیز در ایجاد لک روی صورت و بدن موثرند که به دلیل نادر بودن، ذکر آنها ضروری نیست، ولی حتما بایستی توسط پزشک در موقع مراجعه مد نظر قرار گیرد.
    ? درمان لک های قرمز
    لک های تیره ی پوست، همان طوری که گفته شد، علل مختلفی دارند که بایستی بعد از بررسی علمی علت، معاینه ی دقیق و گرفتن شرح حال از بیمار، و بعضی مواقع پس از انجام آزمایشات و حتی تکه برداری از پوست، درمان شوند.
    گاهی افراد غیرمتخصص یا آرایشگاه ها، برای درمان لک صورت، یک یا چند نوع کرم ضد لک را بدون توجه به علت آن تجویز می کنند. بعضی از این داروها تحت عنوان داروهای گیاهی، ممکن است حاوی ترکیباتی باشند که در دراز مدت برای پوست وضعیتی بوجود می آورند که حتی توسط متخصصین پوست هم غیر قابل درمان شوند.
    روش های متعددی برای درمان لک صورت وجود دارد که پزشک پس از بررسی های اولیه، از آنها استفاده می کند.
    استفاده از داروهای موضعی مثل هیدروکسین، تره سنیونین، اسیدهای آلفا هیدروکسی، اسید کوجیک، اسید آزلاتیک و کراترکسی ها مثل اسید ساسبک، اسید لاکتیک؛ و نیز روش های درمانی مانند پلیگیک های شیمیایی مثل TCA ، فنول، محلول جستر و پا ارم بریزن، کوتر کرایو؛ و به کارگیری لیزرهای اربیوم یاک، لیزر CO? و لیزر روبی مواردی هستند که پزشک با توجه به وضعیت بیمار، نوع لک و علت آن، برای درمان از آنها استفاده می کند.

    منبع:

    دکتر محمد علی نیلفروش زاده- متخصص پوست، مو و زیبایی
    سازمان تبلیغات اسلامی استان خوزستان

     




  • محمدعلی مقامی ( جمعه 88/6/6 :: ساعت 2:27 عصر)

  • به نام خدا

    پیشگیری از شایع ‌ترین حساسیتهای فصل بهار

    منبع:سایت مقالات علمی ایران

     

     

    فصل بهار همواره زمان آغاز حساسیتهای فصلی مانند تب یونجه است که درمان این بیماری‌ها هرچه زودتر شروع شود فرد رنج و ناراحتی کمتری را تحمل خواهد کرد.
    تب یونجه به لحاظ اینکه به هنگام گرده افشانی گیاهان در فصل تابستان و بهار بروز می‌کند رینیت آلرژی فصلی نیز نامیده می‌شود.
    رینیت آلرژی فصلی زمانی بروز می‌کند که یک ماده حساسیت زا باعث تحریک و التهاب جدار ظریف و حساس داخل چشمها و بینی می‌شود.
    ? ???درصد از مردم به رینیت آلرژی فصلی مبتلا می‌شوند که از این تعداد ??? درصد علایم طولانی، ? ??درصد علایم فصلی طولانی و ? ??درصد تنها علایم فصلی دارند.
    شیوع این بیماری همانند آسم و اگزما روبه افزایش است و زمینه ارثی دارد، و بر اثر ورود گرده گیاهان به چشمها و مجاری تنفسی بروز می‌کند.
    این بیماری از اوایل بهار تا اواخر تابستان بسته به نوع گرده‌هایی که فرد به آنها حساسیت دارد بروز می‌کند.
    گرده درختانی مانند درخت توس، زبان گنجشک، بلوط، چنار در اوایل فصل بهار باعث بروز حساسیت می‌شوند.
    گیاهان علفی و مرتعی اواسط تابستان از ماه مه (از اوایل اردیبهشت) تا ماه اوت (ماه مرداد) گرده افشانی می‌کنند. در این میان علف دم روباهی، چاودار، علف باغ، چمن، و فسکو بیشترین گرده افشانی را دارند.
    گاهی در اواخر تابستان و پاییز علفهایی مثل گزنه، ترشک، برنجاسف، و بارهنگ می‌توانند باعث بروز رینیت آلرژی فصلی شوند.
    این بیماری در خانواده‌هایی که مستعد حساسیت هستند بروز می‌کند و معمولا در اوایل دوران نوجوانی آغاز و در دهه ? ???سالگی به اوج خود می‌رسد.
    مهمترین علایم حساسیت شامل عطسه مکرر، آبریزش شدید از بینی، خارش یا آبریزش از چشمها، خارش گلو و گوش و کام، از دست دادن قدرت تمرکز حواس، احساس ناراحتی و بیماری عمومی ، است.
    مفیدترین درمانها برای مبارزه با رینیت آلرژی فصلی عبارت است از :
    - قرصهای آنتی هیستامین و افشانه‌های بینی که به تسکین آبریزش بینی، عطسه، خارش گلو و آبریزش و خارش چشمها کمک می‌کند.
    - افشانه‌های بینی ضدالتهابی و قطره‌های بینی که التهاب داخل بینی را کاهش می‌دهند.
    - افشانه‌های ضدآلرژی بینی و قطره‌های چشمی که بر روی بینی و چشمها موثر است و از ایجاد تحریک توسط ماده آلرژی زا جلوگیری کمک می‌کند.
    - درصورتی که انسداد و گرفتگی بینی وجود نداشته‌باشد، افشانه‌ها و قرصهای دکونژستان چندان کمکی نمی‌کنند.
    - یک قطره چشمی به نام ?" olopatidine?اولوپاتیدین" ظاهرا در رفع علایم و کنترل آلرژی چشم بسیار موثر است.
    - چنانچه با وجود مصرف دارو علایم بیماری برطرف نشود، ایمنی درمانی گرده گیاهان می‌تواند موثر باشد. در این روش طی یک دوره سه ساله مقادیر اندکی از گرده گیاه به فرد تزریق می‌شود تا با ایجاد تحمل ایمنی، آلرژی درمان شود.
    ? برخی اقدامات اولیه برای اجتناب از گرده گیاهان:
    ? به زمان گرده افشانی گیاهان و تعداد گرده‌ها توجه داشته باشید و درصورتی که تعداد آنها زیاد است تا حد امکان در منزل بمانید.
    ? برای جلوگیری از ورود گرده گیاهان به چشمها، عینک آفتابی به چشم بزنید.
    ? شستشوی بینی با آب نمک یا استعمال اندکی وازلین در داخل بینی شدت علایم را کاهش می‌دهد.
    ? وقتی داخل خودرو نشسته‌اید شیشه‌ها را بالا بکشید و از یک فیلتر گرده گیاهان در قسمت هواکش خودرو استفاده کنید.
    ? در و پنجره اتاق خواب را در اواسط صبح و اوایل شب زمانی که میزان گرده‌ها در بالاترین حد است ببنید.
    ? از رفتن به مکانهایی مثل پارکها یا مزارع بخصوص در اوایل شب که تعداد زیادی گرده بر روی زمین ریخته است خودداری کنید.
    ? بر روی چمنهایی که به تازگی کوتاه شدند ننشینید و برای انجام چمن زنی باغچه منزل خود از فرد دیگری کمک بگیرید.
    ? پیشگیری:
    انجام آزمایشهای آلرژی می‌تواند موادی را که فرد به آنها حساسیت دارد مشخص نموده و سپس اقدامات عملی برای اجتناب از نوع گرده‌ای که بیمار به آنها حساسیت دارد به عمل آورد.
    ? سندرم آلرژی غذایی:
    برخی مبتلایان به تب یونجه با خوردن انواعی از میوه‌جات، سبزیجات و آجیل دچار آلرژی غذایی می‌شوند. این نوع آلرژی سندرم آلرژی غذایی- گرده نیز نامیده می‌شود.
    اینگونه بیماران معمولا اوایل بهار دچار تب یونجه می‌شوند و سپس با خوردن میوه‌جات و سبزیجات کم کم دچار خارش و تورم در ناحیه دهان و گلو می‌گردند.
    کسانی که نسبت به گرده درخت توس حساسیت دارند، با خوردن سیب، هلو، هویج، گیلاس، کرفس،فندق، بادام زمینی، و گردو دچار آلرژی غذایی می‌شوند.
    کسانی که نسبت به گرده علفها حساسیت دارند با خوردن گوجه فرنگی، خربزه، و هندوانه آلرژی غذایی پیدا می‌کنند.
    افراد حساس به گرده علف برنجاسف با خوردن سیب ، کرفس و هویج دچار واکنش می‌شوند.
    کسانی که به گرده پیرگیاه آلرژی دارند با خوردن موز، خربزه و عسل حساسیت پیدا می‌کنند.
    مصرف غذاهای کنسروی یا پخته شده واکنشی ایجاد نمی‌کند و تنها به ناحیه دهان و گلو محدود می‌ماند.
    در آلرژی لاتکس یا شیره گیاهی کسانی که به این ماده حساسیت دارند با خوردن میوه‌هایی مثل آوکادو، موز، بلوط و کیوی دچار آلرژی می‌شوند.

    منبع:

    سایت پزشک و آزمایشگاه




  • محمدعلی مقامی ( جمعه 88/6/6 :: ساعت 2:22 عصر)

  • به نام خدا

    آلرژی چشم

    منبع:سایت مقالات علمی ایران

     

     

    آلرژی چشم در عده‌ی کثیری در فصل تابستان و در بعضی افراد در تمام فصول باعث آزار آنها می‌شود.
    تشخیص، تعیین و درمان آلرژی را همه می‌دانیم اما در شکل کامل بالینی روی یک یا ? علامت کلیدی مکث می‌کنیم در یک بیمار آلرژی به معنای خارش به تنهایی نیست بلکه به عنوان یک راهنمای تشخیصی بوده و سایر نشانه‌ها و علائم و درمان صحیح آنها و نه فقط خارش اهمیت دارد.
    ? خارش:
    خارش از نشانه‌های اصلی آلرژی بوده و در اثر تماس آلرژن با ملتحمه در شخص حساس سبب دگرانالاسیون ماست سل‌ها می‌گردد.
    این ماست سل‌ها از خود هیستامین آزاد کرده و به طرف گیرنده‌های هیستامینی که روی سلولهای عصبی قرارداشته رفته و در نتیجه سبب خارش می‌گردند.
    بیماران دارای چشم خشک از تحریک چشم شکایت دارند که افتراق آن از خارش واقعی ناشی از آلرژی به وسیله‌ی سوزش و تیر کشیدن است. در حقیقت مالش‌چشمهای آلرژیک به وسیله‌ی دستان بیمار سبب دگرانولاسیون بیشتر ماست سل‌ها می‌گردد، مالش‌چشم ‌سبب خارش بیشتر چشم می‌شود که خود سبب افزایش تمایل به مالیدن چشم می‌گردد.
    ? قرمزی:
    قرمزی همراه با خارش ناشی از آلرژی به علت آزاد شدن ماست‌سل‌ها در جریان واکنش‌ حساسیتی دیده می‌شود. هیستامین سبب ترکیب و فعال شدن گیرنده‌ها روی سلولهای آندوتلیوم عروقی می‌گردد.
    عروق خونی کوچک گشاد شده سبب تشدید جریان خون شده و به علاوه نشت عروقی شدت یافته و به نسوج اطراف پخش می‌شود. نوع قرمزی رنگ نشانه‌ی بیماری خاص خود است. ورم ملتحمه آلرژیک تمایل به انتهای صورت دارد در حالی که UKC (ورم ملتحمه‌ی بهاره) تمایل به قرمزی بیشتری دارد. شکل قرمزی و محل آن نیز در چشم خشک از نظر کمک به تشخیص مفید است.
    ? کیموزیس و ورم پلک:
    نتیجه‌ی افزایش جریان مایع از عروق خونی همراه با افزایش اکسوداسیون مایع به نسوج اطراف است. هیستامین از علل اولیه‌ی این تغییرات بوده و شامل وازودیلاتاسیون (اتساع عروقی) افزایش جریان خون و افزایش نشت عروقی است.
    تغییرات نشت یکی از توانائیهای هیستامین است که سلولهای آندوتلیوم دیواره‌ی عروقی در امتداد دیواره‌ی عروقی سبب شکستگی‌ اتصال سلولی می‌گردند.
    با این فاصله‌یی که بین سلولها اتفاق می‌افتد حجم زیادی از پلاسما سبب تشدید اثر مسدود کننده می‌شود.
    هیستامین رل اول را داشته اما سایرمدیاتورها تأثیر شاخص در ادم دارند که شامل سیتوکین‌ها بوده که از ماست سل‌ها آزاد شده و سبب تسهیل مهاجرت سلولهای التهابی گردیده و همچنین پروستاگلاندین‌ها که در کیموزیس chemosis دخالت دارند.
    هم ادم و هم کیموزیس ناشی از ورم بوده ولی در بافتها به صورت متفاوت ظاهر می‌شوند.
    معمولاً یک مدیاتور ساده نمی‌تواند علائم آلرژی ایجاد کند و باید با کمک سایر عوامل، رها شدن مدیاتورهای مختلف را با تثبیت ماست سل‌ها جویا شویم.
    ? درمان:
    هدف از درمان تسکین ‌نشانه‌های اضافی آلرژی بوده و نباید فقط منحصر به گیرنده‌های آنتاگونیست ‌هیستامین‌باشد. اما باید سبب تثبیت ماست سل‌ها گردد، به طوری که از آزاد شدن هیستامین و سایر عوامل عروقی و مدیاتورهای پیش آلرژی جلوگیری کند.
    فقط یک داروی چشمی چند منظوره قادر به درمان علائم و نشانه‌های ورم ملتحمه‌ی آلرژیک است به نام پاتانول (olopatadine). سایر داروها مثل کتوتیفن، زادیتور و غیره تنها نشانه‌های خارش را بر طرف می‌کنند.
    ? اولوپاتادین:
    در یک بررسی دو سو کور و کنترل شده با پلاسبو در مقایسه‌ی آن با Epinastine، ارزیابی کاهش خارش قرمزی و کیموزیس بررسی شد.
    قرمزی در ? بستر عروقی ملتحمه‌یی و سیلیری، اپی اسکلرال بررسی شد چشمها به مدت ? دقیقه در معرض آلرژن قرار گرفته و از مصرف دارو خودداری شد. ارزیابی پس از ?? تا ?? و ?? دقیقه انجام شد. بیماری‌که تحت درمان با پاتانول قرار گرفته بود به مراتب از نظر قرمزی اپی اسکلرال و سیلیری و ملتحمه‌یی به نسبت انکه با اپی ناستین درمان شده بود کمتر بود (???/?P<) در واقع پس از ?? دقیقه هیچگونه تفاوت مشخصی بین پلاسبو و اپی ناستین از نظر کاهش قرمزی وجود نداشت.
    کیموزیس هم به طور مشخصی در چشمان تحت درمان با پاتانول کمتر بود. کیموزیس هم در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفت دوز مشابهی از دارو داده شد.
    در یک چشم اولوپاتادین و در چشم دیگر پلاسبو تجویز شد. پس از ?? دقیقه در معرض آلرژن قرارگرفت، کیموزیس اندازه‌گیری شد، کیموزیس به طور مشخص در چشم تحت درمان با اولوپاتادین کمتر بود (??/?P<) اولوپاتادین پیشگیری کننده کاملاً مشخص از نظر ورم پلک در مقایسه با دارونما بوده هم به صورت سابژکتیو و هم به صورت ابژکتیو.
    این بررسی نشان می‌دهد که ورم پلک به طور مشخصی با درمان با اولوپاتادین در مقایسه به پلاسبو اداره شده است. همچنین به رغم این نتایج، بعضی محققان معتقدند که تثبیت کننده‌ی واقعی ماست سل‌ها وجود ندارد.
    به صورت invivoوinvitro ، ماست سل‌ها با اولوپاتادین تثبیت می‌شوند.
    علائم و نشانه‌های آلرژی همانند خارش، کیموزیس و قرمزی و ورم پلک را برطرف می‌سازند.
    در مطالعه invivo با استفاده از ملتحمه‌ی انسانی سلولهای ماست، دوز پیشگیری کننده از نظر تجمع ماست سل‌ها همانند آزاد شدن هیستامین بود.
    بررسی انسانی بالینی با دوز بالای آلرژن ازنظر ایجاد واکنش‌های زودرس و تأخیری، کاهش شدید مدیاتورهای آلرژیک (هیستامین‌، نوتروفیل، ائوزینوفیل، لنفوسیت‌ و ICAMI) در افرادی که اولوپاتادین دریافت کرده‌اند را نشان داده است.
    این کاهش همراه با کاهش تخفیف علائم چشمی مانند خارش و قرمزی در این افراد است.
    ماده‌یی که تثبیت کننده‌ی ماست سل‌ها باشد سبب کنترل علائم و نشانه‌های ورم ملتحمه آلرژیک می شود.

    منبع:

    دکتر محمد حسین کوچک زاده
    چشم
    هفته نامه پزشکی امروز



  • کلمات کلیدی : آلرژی چشم

  • محمدعلی مقامی ( جمعه 88/6/6 :: ساعت 4:13 صبح)

  • به نام خدا

    تشخیص علایم درد در کودکان

    منبع:سایت مقالات علمی ایران

     

     

    تشخیص علایم درد در کودکان می تواند نوعی چالش تلقی شود. آیا کودک واقعاً دچار مشکل شده است یا من بیش از حد حساس هستم؟ آیا او واقعاً سردرد دارد؟ این سوألی است که والدین اغلب از خود می پرسند.
    درد یک تجربه بسیار شخصی و پیچیده است. آن چه در زیر می آید، توصیه های پزشکان برای فهم علایم درد در کودکان است.
    ? علایم در نوزادان
    بر خلاف کودکان بزرگ تر که درد دارند، گریه همیشه نمی تواند یک مشخصه قابل اعتماد برای درد نوزادان باشد. چرا که گریه راه کاری است که نوزاد به کمک آن تمام نیازهایش را بیان می کند. در این جا برخی علایمی که نشان از وجود درد در نوزاد هستند را ذکر می کنیم.
    تغییر در الگوی گریه کردن. صدای گریه ناشی از درد گاهی اوقات اما نه همیشه با گریه های معمول متفاوت است. تغییر در رفتار نوزاد نیز می تواند یک هشدار باشد. به عنوان مثال، گریه کردنی که با دادن شیشه شیر به نوزاد، تعویض کهنه بچه یا در آغوش گرفتن او آرام نشود، می تواند نشان دهنده درد باشد. هم چنین، یک بچه آرام که به صورت غیرمعمول بهانه گیر شود نیز ممکن است درد داشته باشد.
    گریه کردن در حال شیر خوردن. مکیدن سینه می تواند سبب ایجاد فشار در گوش ها شود. کودکی که در حال شیر خوردن گریه می کند، به احتمال بسیار زیاد به عفونت گوشی مبتلا است.
    گریه طولانی و شدید، اغلب در یک زمان خاص در هر روز. این رفتار با کولیک شایع است که به واسطه درد شکمی در نوزادان رخ می دهد. این حالت اغلب در هفته دوم زندگی آغاز می شود، در هفته ششم به اوج خود می رسد و به تدریج کاهش می یابد.
    گریه کردن و کشیدن پاها به طرف شکم. کودک ممکن است به کولیک یا یک بیماری جدی مانند آپاندیسیت مبتلا باشد.
    کناره گیری و انزوا طلبی. درد مزمن می تواند کودک را از رمق بیاندازد و انرژی او را تخلیه کند. این حالت سبب آرام و ساکت شدن و اجتناب او از برقراری تماس چشمی می شود.
    ? علایم درد در کودکان نوپا.
    خوشبختانه، در این سن کودکان یاد می گیرند که صحبت کنند. و اگر تنها بگویند اوی اوی ! کافی است. آنان اغلب بخشی را که درد دارد محکم می چسبند. کشیدن یا مالیدن گوش در کودکان نوپایی که به آسیب گوش مبتلا هستند معمول است. این حالت اغلب ناشی از وجود عفونت گوشی است.
    ? علایم درد در کودکان و نوجوانان
    درد مزمن و راجعه در کودکان و نوجوانان شایع است. تحقیقات نشان داده است که ??% تا ??% کودکان حداقل یک بار در هفته از درد شکایت دارند. به منظور تشخیص علت و دسترسی به درمان با پزشک کودک مشورت کنید.
    درد شکمی حاد. کودک ممکن است آپاندیسیت داشته باشد.
    دردهای شکمی و سردردهای راجعه. درد شکمی که اغلب پس از اجابت مزاج برطرف می شود می تواند ناشی از یبوست باشد. سردرد اغلب با بیماری ویروسی ارتباط دارد. سردردهای راجعه ممکن است به واسطه میگرن نیز باشد.
    دردهای راجعه که معمولاً با اشکال در به خواب رفتن یا ابقاء خواب همراه هستند، می توانند نشان دهند که کودک شما افسرده یا مضطرب است. این دو بیماری اغلب در کودکان تشخیص داده نشده باقی می ماند و مشخص شده است که درد را تحریک کرده یا افزایش می دهد.
    درد قفسه سینه. درد قفسه سینه دوره‌ای می تواند پس از انجام ورزش جدید، افزایش فعالیت فیزیکی یا کشیدگی عضله به واسطه استرس احساسی رخ دهد. درد قفسه سینه که به دنبال بروز آسیب ایجاد می شود، نشان دهنده شکستگی دنده یا جمع شدن ریه ها است. درد سینه مزمن شیوع کمتری دارد و می تواند نشان دهنده عفونتی مانند پنومونی باشد.
    ? واکنش نشان دادن به درد کودکان
    بدانید که حتی اگر پزشک هیچ علت فیزیکی برای درد کودک پیدا نکند، هنوز چیزی در این میان مشکل دارد. اگر درد تنها در روزهای مدرسه رخ می دهد دقت کنید که در کلاس درس یا زمین بازی مدرسه چه اتفاقی می افتد.
    اگر درد زمانی رخ می دهد که شما به کودکتان توجه می کنید، هر روز زمان خاصی را به او اختصاص دهید: با او بازی کنید، قدم بزنید یا قبل از خواب برای او کتاب بخوانید.
    در نهایت، درد مزمن کودک را نادیده نگیرید. کودک شما ممکن است برای کنترل و درمان درد به کمک یک گروه از پزشکان نیاز داشته باشد. این گروه ممکن است شامل متخصص درد اطفال، روان شناس، پرستار و فیزیوتراپ باشد. با متخصص اطفال کودکتان مشورت کنید.

    منبع:

    مترجم دکتر نگار اصغربیک
    محیا نیوز



  • کلمات کلیدی :

  • محمدعلی مقامی ( جمعه 88/6/6 :: ساعت 12:30 صبح)

  • به نام خدا

    تشخیص و بیماریهای دهان(قسمت دوم)

    منبع:سایت مقالات علمی ایران

    توضیح:به علت محدودیت میزان ارسال مطلب در هر پست،این مقاله به قسمتهای 1و 2 تقسیم شده است.

     

    مصرف بعضی داروها، مشکلات غدد بزاقی و تنفس مداوم از دهان. اگر شما از خشکی دهان رنج می برید، دندانپزشک ممکن است برای شما بزاق مصنوعی تجویز کند یا پیشنهاد کند که از شکلاتهای بدون قند استفاده کنید و میزان مایعات مصرفی تان را افزایش دهید. محصولات تنباکو نیز باعث بوی بد دهان، رنگ گرفتن دندانها، کاهش قدرت چشایی و تحریک بافتهای لثه، میشود. مصرف کنندگان تنباکو اغلب از بیماری پریودنتال رنج می برند و بیشتر از سایرین در معرض خطر سرطان دهان می باشند. اگر شما تنباکو مصرف می کنید، از دندانپزشکتان بخواهید که برای ترک این عادت به شما کمک کند.
    بوی بد دهان ممکن است نشانة یک اختلال پزشکی مثل یک عفونت موضعی در دستگاه تنفس(بینی، گلو، ریه و راههای هوایی)، سینوزیت مزمن، ترشحات پشت بینی، برونشیت مزمن، دیابت، اختلالات دستگاه گوارش، بیماری کبد و یا کلیه باشد. اگر از نظر دندانپزشکتان دهان شما سالم است، شما ممکن است برای تعیین علت بوی بد دهان به یک متخصص یا پزشک خانوادگی ارجاع داده شوید.
    حذف بیماری پریودنتال و حفظ و تأمین سلامت دهان به نحواحسن جهت کاهش بوی بد دهان ضروری است.
    به منظور معاینه و تمیز کردن دندانها بطور حرفه ای، ملاقاتهای مرتب با دندانپزشک داشته باشید. اگر تصور می کنید که دائماً دچار بوی بد دهان هستید، لیستی از غذاها و داروهایی که مصرف می کنید، تهیه نمائید. بعضی داروها ممکن است در ایجاد بوهای دهان نقش داشته باشند.
    اگر بعد از آخرین ویزیت دندانپزشکی قبلی خود تا به حال، بیماری یا جراحی داشته اید، به دندانپزشکتان اطلاع دهید. روزی دو بار با یک خمیر دندان فلورایددار دندانهایتان را مسواک کنید تا ذرات غذا و پلاک حذف شود. زبانتان را نیز مسواک کنید.
    روزی یکبار با استفاده از نخ دندان یا یک تمیز کننده بین دندانی، بین دندانها را تمیز کنید. اگر پروتز متحرک دارید، شبها آنها را از دهان خارج سازید و قبل از استفاده مجدد در صبح روز بعد، آنها را کاملاً تمیز نمائید. دهانشویه ها معمولاً اثر طولانی مدتی بر بوی بد دهان ندارند.
    اگر شما مجبور به استفاده مداوم از یک خوشبو کننده دهان هستید تا بوی بد دهانتان را پنهان سازید، حتماً نزد دندانپزشک بروید. اگر شما نیاز بیشتری به کنترل پلاک داشته باشید، دندانپزشک ممکن است به شما توصیه کند که از یک دهانشویه ضد میکروبی خاص استفاده کنید. یک دهانشویه فلوراید همراه با مسواک و نخ دندان، می تواند مانع پوسیدگی دندان گردد.
    اگر بوی دهان مربوط به بیماری لثه باشد، دندانپزشک تان ممکن است شما را نزدیک متخصص بیماری های لثه، ارجاع دهد. بیماری لثه موجب می شودکه بافت لثه از دندان جدا شده و پاکت ایجاد شود. وقتی این پاکتها عمیق باشد، فقط یک تمیز کردن حرفه ای میتواند باکتریها و پلاک تجمع یافته را حذف نماید. گاهی درمانهای وسیع تری نیز ضروری می باشد.
    ? خشکی دهان
    کاهش جریان بزاق که منجر به خشکی دهان می شود، یک مشکل شایع سالمندان است. این مشکل معمولاً در اثر اختلالات پزشکی خاص و اغلب بعنوان اثر جانبی داروهایی مثل آنتی هیستامین ها، ضد احتقان ها، ضد دردها و داروهای مدر بروز می کند.
    بعضی مشکلات شایع همراه با خشکی دهان عبارتند از : گلو درد دائمی، احساس سوزش، مشکلات صحبت کردن ، مشکل در بلع، گرفتگی و خشکی راههای هوایی بینی. در صورت عدم درمان، خشکی دهان می تواند دندانهای شما را دچار آسیب نماید. در صورت عدم وجود بزاق کافی برای نرم و لزج نمودن سطوح دهان، شستن غذا از دهان و خنثی نمودن اسیدهای حاصل از پلاک ، میزان پوسیدگی دندانها افزایش می یابد. به منظور حفظ رطوبت دهان، روشهای مختلفی را دندانپزشک به شما توصیه خواهد کرد. آدامسها و آب نیاتهای بدون قند جریان بزاق را تحریک نمی نمایند و خشکی دهان را با استفاده از بزاق مصنوعی و یا دهانشویه ها می توان بهبود بخشید.
    ? چرا من احساس خشکی در دهان می نمایم؟
    کاهش جریان بزاق سبب خشکی دهان می شود و این یک مشکل شایع بین افراد مسن است. این مسأله به دلیل اختلالات پزشکی خاص و گاهی به دلیل اثر جانبی داروهایی مثل آنتی هیستامین ها، ضداحتقان ها، ضد دردها و داروهای مدر ایجاد می شود. مشکلات معمولی همراه با خشکی دهان عبارتند از: گلودرد دائمی، احساس سوزش، مشکلات صحبت کردن، سختی بلع، خشکی راههای هوایی بینی. دندانپزشک روشهای مختلفی برای غلبه بر این وضعیت به شما پیشنهاد خواهد کرد: آب نبات یا آدامسهای بدون قند که جریان بزاق را تحریک می کنند واستفاده از بزاق مصنوعی و دهانشویه ها برای تأمین رطوبت دهان.
    ? تغییرات دهانی همراه با افزایش سن
    ? آیا از دست رفتن دندانها با گذشت زمان و افزایش سن امری حتمی و غیر قابل پرهیز است؟
    خیر، امروزه به دلیل پیشرفتهای علمی و تأکید بر پیشگیری در دندانپزشکی، سالمندان دندانهای طبیعی خود را به مدت بیشتری حفظ می کنند. بهداشت دهان خوب و مراقبتهای دندانپزشکی مرتب در طول زندگی، در هر سنی اهمیت دارد. با انجام صحیح روشهای بهداشت دهان در خانه و ملاقات مرتب با دندانپزشک تان شما از مشکلات دندانی جلوگیری نموده و پول و وقت خود را نیز حفظ کرده اید. در ضمن دندانها و لثه تان نیز تا سنین بالا سلامت می مانند.
    ? در سن من، آیا لازم است با مسواک زدن و نخ کشیدن خود را اذیت کنم؟
    مسواک زدن و نخ کشیدن روزانه برای حفظ دندانهای طبیعی تان در وضعیت مطلوب ضروری است. به ویژه وقتی سن افزایش می یابد، پلاک ، لایه باکتریایی بیرنگ، چسبنده ای که باعث پوسیدگی دندان و بیماری لثه (بیماری پریودنتال) می شود. روی دندانهای افراد مسن، سریعتر تشکیل می شود و همین امر احتمال بروز پوسیدگی دندان و بیماری پریودنتال را افزایش می بخشد. دندانهایتان را روزی دوبار با یک خمیر دندان فلورایددار مسواک بزنید و بین دندانهایتان را روزانه با نخ دندان و یا تمیز کننده های بین دندانی تمیز کنید. جهت معاینات مرتب و تمیز کردن دندانهایتان بطور حرفه ای، ملاقات با دندانپزشکتان را فراموش نکنید.
    ? آیا افراد بالغ هم باید نگران پوسیدگی باشند؟
    پوسیدگی دندانها تنها مشکل کودکان نیست. بالغین در همه سنین مکن است دچار پوسیدگی دندان شوند. دلیل بروز پوسیدگی در همه سنین یکسان است. وقتی باکتریهای پلاک از کربوهیدرات (شکر و نشاسته) غذایی استفاده می کنند، تولید اسید کرده و باعث بروز پوسیدگی می شوند. البته وضعیت پوسیدگی با افزایش سن کمی تغییر می کند.
    در افراد بالغ، پوسیدگی اغلب در اطراف پرکردگی های قدیمی رخ می دهد. پوسیدگی ریشه دندان نیز در بین افراد مسن شایع تر است. وقتی لثه ها تحلیل می رود، سطوح نرم تر ریشه به فضای دهان راه می یابند و پوسیدگی روی آن بسیار راحت تر از مینای دندان ایجاد می شود. پوسیدگی دندان در سنین بالا به دلیل خشکی دهان نیز تشدید می شود. وقتی میزان بزاق بطور چشمگیری کاهش یابد، این وضعیت رخ می دهد و اغلب ناشی از مصرف داروهایی مثل: آنتی هیستامین ها، داروهای ضد فشار خون و داروهای ضدافسردگی و یا ناشی از درمان با اشعه(رادیوتراپی) در ناحیه سر یا گردن می باشد. اگر این مشکل تداوم یابد، باعث بروز پوسیدگی های وسیعی در دندانها می شود که سریعاً پیشرونده هستند. اگر شما چنین مشکلی دارید، با دندانپزشکتان مشورت کنید تا برای شما بزاق مصنوعی و یا محصولات حاوی فلوراید را برای پیشگیری از پوسیدگی تجویز نماید.
    ? بیماری لثه دلیل عمده از دست رفتن دندان در بالغین است. من در این مورد چه می توانم انجام دهم؟
    بیماری لثه(بیماری پریودنتال) اغلب به آهستگی پیشرفت می نماید و بدون درد است و به همین دلیل در بین افراد مسن شایع تر است. هرچه به مدت بیشتری بیماری تشخیص داده نشده و کنترل نشده باقی بماند، ضرر بیشتری به لثه ها و سایر بافتهای نگهدارنده دندانها وارد می سازد. گرچه عامل بیماری پریودنتال، پلاک است ولی سایر عوامل می توانند شدت آن را افزایش بخشند. غذای باقیمانده بین دندانها، سیگار کشیدن، استفاده از تنباکوی بدون دود، دندانهای نامنظم، بریج ها و پروتزهای پارسیل نا مناسب، رژیم های غذایی نا صحیح و حاوی مواد مغذی کم و بیماری سیستمیک مثل کم خونی از جمله این عوامل هستند.
    بیماری لثه در مراحل اولیه، برگشت پذیر است. در موارد پیشرفته ممکن است نیاز به جراحی وجود داشته باشد. در صورت مشاهده هریک از علائم زیر سریعاً به دندانپزشک تان مراجعه کنید: خونریزی از لثه هنگام مسواک زدن، لثه های قرمز، حساس و متورم، جدا شدن لثه از دندانها، خروج چرک از حدفاصل لثه و دندانها وقتی که لثه فشار داده می شود، دندان لق یا ایجاد فاصله بین دندانها، هرگونه تغییر در وضعیت جفت شدن دندانها با هم، هرگونه تغییر در وضعیت پروتز پارسیل شما، بوی بد و مزه بد دهان بطور دائمی.

    ? پروتزهای من به راحتی قبل نیستند، قبل از مراجعه به دندانپزشک، آیا می توانم مواد مختلفی را آزمایش کنم تا وضعیت آنها بهتر شود؟
    اگر پروتزها به درستی نگهداری شوند، شکل آنها تغییر نمی کند. آنها ممکن است به دلیل تغییرات طبیعی لثه ها و استخوان لق شوند که این به دلیل تحلیل رفتن و جمع شدن استخوان فک و لثه ها می باشد. اگر پروتز شما به درستی در دهانتان قرار نمی گیرد، هرچه سریعتر به دندانپزشک تان مراجعه کنید تا تنظیم های لازم انجام شود.
    دستکاری شما به پروتز آسیب رسانده و آن را غیر قابل تعمیر می سازد. پروتزهای نا مناسب که در خانه تعمیر می شوند، لثه، زبان و گونه ها را تحریک می کند. در موارد اورژانس، چسب های پروتز، آنها را تا مراجعه شما به دندانپزشک، سرجای خود نگهمیدارد. اگر پروتز شما لق شده است از دندانپزشک تان بخواهید آن را بررسی کند.
    ? در حال حاضر که من از پروتز کامل استفاده می کنم، آیا واقعاً لازم است مثل قبل بطور مرتب نزد دندانپزشک بروم؟
    بله، دندانپزشک دهان شما را معاینه می کند تا هرگونه مشکلی را در لثه ها، زبان و مفصل فک تشخیص دهد. در ضمن از لحاظ سرطان دهان، وضعیت دهان را بررسی می کند. به دلایل بسیاری، افراد مسن بیشتر در معرض بیماریهای دهان و از جمله سرطان دهان هستند.
    ?? درصد سرطانها در افراد بالای ?? سال دیده می شود. البته تعداد بسیاری از این سرطانها اگر زود تشخیص داده شوند،قابل درمان می باشند. بافتهای دهان نیز به منظور تشخیص علائم سایر بیماریها که اولین علامت بروز آن می تواند در دهان باشد، معاینه و بررسی شوند.
    ? من در جویدن و بلع بعضی غذاها مشکل دارم، آیا واقعاً لازم است من همان غذاها را و با همان تنوعی که قبلاً مصرف می کردم(در سنین جوان تر)، حالا نیز مصرف نمایم؟
    حفظ یک رژیم غذایی صحیح برای هر شخصی اعم از پیر یا جوان ضروری است. بعضی افراد مسن به دلیل مشکل در جویدن یا بلع از مصرف بعضی غذاها مثل گوشتها، سبزیجات خام و میوه های تازه خودداری می کنند. این مشکلات ممکن است به دلیل دندانهای دردناک، پروتزهای نا مناسب، خشکبی دهان و یا بروز تغییراتی در عضلات صورت باشد. بعضی دیگر از افراد به دلیل بیماری خاص و یا مصرف داروهای خاصی، احساس تغییر در حس چشایی خود می نمایند.
    به دلایل فوق رژیم غذایی افراد مسن اغلب دچار کمبود کلسیم، پروتئین و سایر مواد غذایی ضروری برای سلامت کلی بدن و سلامت دندانها است. شما لازم است رژیم غذایی متعادلی شامل هر ? گروه غذایی- شیر و محصولات لبنی، نان و غلات، گوشت ها و حبوبات، میوه ها و سبزیجات داشته باشید. شما ممکن است نیاز به یک مکمل مولتی ویتامین یا مواد معدنی داشته باشید، ولی پزشک خودتان نباشید. این مکمل ها را پس از مشورت با پزشکتان استفاده نمائید.
    ? من برای رفتن نزد دندانپزشک اضطراب دارم، میدانم که لازم است بروم، ولی نمی دانم در این مورد چه میتوانم انجام دهم؟
    اضطراب در مورد درمانهای دندانپزشکی غیر معمول نیست. افراد در هر سنی آن را تجربه می کنند. بیماران مسن تر ممکن است کمتر قادر باشند براسترس خود غلبه کنند که ممکن است این امر به دلیل وضعیتهای خاص جسمی آنان مثل کاهش بینایی یا شنوایی باشد. صحبت با دندانپزشک یک جنبه مهم داشتن یک ملاقات دندانپزشکی راحت می باشد.
    شما باید احساساتتان را با دندانپزشک و پرسنل مطب در میان بگذارید. اجازه دهید آنها بدانند که شما مضطرب هستید تا درمان شما را مطابق با وضعیت روحی شما به انجام برسانند. تکنیکهای درمانی رفتاری جدید و مرتبط با روانشناسی سبب پیشرفت در زمینه کنترل اضطراب و درد بیماران دندانپزشکی گردیده است.
    ? من در حال حاضر دارویی مصرف می کنم که پزشکم برای من تجویز کرده است. آیا مصرف این دارو بر درمان دندانپزشکی من تأثیری می گذارد؟
    وقتی دندانپزشک راجع به تاریخچة پزشکی شما سؤال می کند، سعی کنید کاملترین اطلاعات را در مورد وضعیت سلامتی خود به او بدهید. اگر شما اخیراً در بیمارستان بستری شده اید و یا عمل جراحی داشته اید، یا اخیراً مریض بوده اید، دندانپزشک را در جریان قرار دهید.
    به دندانپزشک نام دارو و میزان مصرف و دفعات مصرف آن را بگوئید و نام پزشکی که آن دارو را برای شما تجویز کرده نیز ذکر کنید. اگر دارو را خودتان از داروخانه تهیه کرده و مصرف می کنید به دندانپزشک اطلاع دهید. هرگونه تغییر در وضعیت سلامتی و یا مصرف داروهای خود را به دندانپزشک تان اطلاع دهید. این اطلاعات به وی کمک می کند تا بی خطرترین و مؤثرترین درمان را برای شما انتخاب نماید.
    ? من شنیده ام که ایمپلنت می تواند جایگزین دنچر(دندان مصنوعی) شود. چه چیزی لازم است در مورد آن بدانم؟
    ایمپلنت های دندانی راه حل مناسبی برای بیمارانی است که با دنچرهای معمولی، نیازشان برطرف نمی شود و از نظر کارکردی مشکل دارند. گرچه هر بیماری کاندیدای خوبی برای ایمپلنت نمی باشد،تصمیم گیری در این مورد، باید به بعد از معاینه کامل توسط دندانپزشک و بحث در مورد مزایای نسبی و خطرات احتمالی عمل قرار دادن ایمپلنت موکول شود. در مورد مناسب بودن یا نبودن ایمپلنت برای شما، با دندانپزشکتان مشورت کنید.
    ? شنیده ام روشهای زیبایی جدیدی هستند که لبخند و نمای دندانها را زیباتر می سازد. آیا آنها برای افراد مسن مناسبند؟
    افراد مسن از بسیاری از این روشها برای زیبایی لبخند و دندانهای خود می توانند بهره ببرند. دندانپزشک روشهای درمانی مناسب شما را برایتان شرح خواهد داد. بخشی از مرحله مسن شدن قبول افزایش سن و داشتن انتظارات منطقی در مورد بهبود ظاهر می باشد. درمان دندانپزشکی برای افراد مسن می تواند راهی مناسب برای تأمین سلامت و داشتن احساسی بهتر نسبت به خود باشد. دهان و دندان ما نقش بسیار مهمی در تکامل روانی و احساس ما در طول زندگی دارند. دندانپزشکی مدرن، روشهای گسترده و متعددی را برای تأمین زیبایی افراد در کلیه سنین ارائه داده است. روشهای زیبایی همراه با بهداشت دهان خوب و ملاقاتهای مرتب با دندانپزشک می تواند به بهبود ظاهر لبخند شما کمک کند.
    ? چرا دندانهای من تیره تر بنظر می رسند؟
    این امر به دلیل تشکیل سریع تر و با مقادیر بالاتر پلاک، لایه باکتریایی چسبنده و بیرنگ می باشد. تغییر در عاج، بافت شبه استخوانی زیر مینای دندان نیز ممکن است باعث شود، دندانهای شما تیره تر بنظر آیند.
    ? چرا من به تدریج حس چشایی ام را از دست می دهم؟
    شما ممکن است دریابید که به دلیل تغییر در حس چشایی، اشتهایتان کاهش یافته است. عوامل متعددی باعث این امر می شود. علاوه بر کاهش حس چشایی و بویایی به دلیل افزایش سن، بیماریهای خاص، داروها و دنچرها می توانند در کاهش حس چشایی شما دخیل باشند.
    ? فلوروزیس
    یک کودک در طی سالیانی که دندانها تشکیل می شوند و تکامل می یابند اگر فلوراید زیادی دریافت کرده باشد ممکن است دچار نقصی در مینای دندان شود که فلوروزیس نامیده می شود. مصرف مقدار زیاد فلوراید خوراکی می تواند روی مینای دندان ایجاد نقص و آسیب نماید.
    ? چگونه فلوروزیس مینا می تواند ایجاد نگرانی کند؟
    نمای فلوروزیس در افراد مختلف متفاوت است و ممکن است بصورت تغییر رنگ و یا لکه های قهوه ای رنگ و نواقص مینایی ظاهر شود. مینا ممکن است حفره حفره، خشن و ناصاف شود و تمیز کردنش مشکل شود. در موارد خفیف یکسری لکه های سفید رنگ کوچک که اغلب قابل توجه نمی باشد دیده می شود.
    ? چگونه کودکی مبتلا به فلوروزیس مینای می شود؟
    با خوردن مقادیر زیاد از حد فلوراید با توجه به سن و وزن کودک در طی سالیانی که دندانها تشکیل و تکامل می یابند ممکن است فلوروزیس ایجاد شود. مصرف اضافی فلوراید ممکن است به طرق مختلف اتفاق بیفتد: نخست اینکه، آب شرب شهر دارای فلوراید باشد یعنی فلوراید به آن افزوده شده باشد و کودک نیز فرآورده فلورایدی استفاده کند. سوم اینکه، کودکان ممکن است مقدار زیادی خمیر دندان فلورایدی استفاده کرده و آن را به هنگام مسواک زدن ببلعند.
    ? چگونه می توان از فلوروزیس جلوگیری کرد؟
    قدم اول، مشاوره با دندانپزشک اطفال می باشد. وی از مقدار فلوراید آب آشامیدنی مطلع بوده و در صورتیکه بچه ای نیاز به فلوراید اضافی داشته باشد مقدار و نحوه مصرف را تعیین می کند. قدم دوم، مشاهده مقدار مصرف خمیر دندان می باشد. کلاً مقدار کمی خمیر دندان باید بر مسواک گذاشته شود. به بچه یاد بدهید که خمیر دندان را نخورد و بعد از شستن دندانها آب دهان را بیرون بریزد.
    ? با این اوصاف آیا باید مصرف فلوراید را کنار گذاشت؟
    خیر، فلوراید از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند و نقش مهمی برای داشتن دندانهای سالم و بالتبع داشتن لبخندی پر نشاط برای تمام لحظات عمر ایفا می کند. کودک بایدفلوراید را مصرف کند،اما نه به مقدار خیلی زیاد. با کمک دندانپزشکان فلوراید را می توان به قدر کافی و با خیال راحت مصرف کرد.
    ? آیا فلوروزیس قابل معالجه می باشد؟
    فلوراید جزئی از ترکیب دندان می باشد و نمی توان آن را برداشت ولی اگر اثر فلورویس بر دندانهابزرگ و چشمگیر باشد میتوان درمانهای خاص دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی آنها را اصلاح نمود. اگر کودک شما از فلوروزیس رنج می برد دندانپزشک اطفال میتواند در مورد روشهای دندانپزشکی که به کمک آن شانس اینکه لبخند و اعتماد بنفس از دست رفته، به کودک شما بازگردانیده شود را به شما توضیح داده و یا اقدام نماید.
    ? دندان قروچه (براکسیزم)
    اگر شما دندانهایتان را بهم بسائید و یا فکهایتان را بهم فشار دهید، این کار دندان قروچه نامیده می شود که اغلب هنگام خواب رخ می دهد و علاوه بر استرس و اضطراب بواسطه خواب، جفت شدن غیر طبیعی دندانها و شکستن یا از دست رفتن دندانها را بدنبال دارد.
    علائم آن عبارتند از: درد در فک و یا داشتن سردردهای مبهم می باشد و حتی ممکن است به علت سایش شدید، دندانها دردناک و یا لق باشند، در حدی که حتی منجر به بروز شکستگی آنها گردد.
    برای محافظت دندانهای شما در طول خواب، دندانپزشک می تواند برای شما یک محافظ دهانی بسازد.
    اگر استرس علت اصلی آن می باشد، لازم است تا راهی برای ریلکس شدن خود بیابید. درمانهای فیزیکی، شل کننده های عضلانی، مشاوره و حتی ورزش ممکن است به شما کمک کند تا از این فشارهای روانی رهایی یابید. گاهی نیز علت دندان قروچه جفت شدن ناصحیح دندانها و وجود نقاط تماس مخرب می باشد، در این خصوص متخصصین پروتز با ساخت پلاکهای خاص، قادر به درمان شما می باشند.
    ? سرطان دهان
    ? اهمیت تشخیص زودرس:
    امروزه تشخیص اولیه و زودرس سرطان دهان خیلی آسان تر از گذشته است. از طرفی تشخیص سرطان در مراحل اولیه یعنی زمانیکه شانس بهبودی بیمار بالاست. میزان مرگ و میر در اثر سرطانهای دهانی بیش از سایر سرطانهای ناحیه سر و گردن و یا سرطانهای پوست این ناحیه می باشد، بطوریکه تقریباً فقط نیمی از بیماران دچار سرطان دهان بیش از ? سال عمر می کنند.
    ? آنچه شما باید در مورد سرطان بدانید:
    - شروع آن اغلب به صورت بروز یک ضایعه و یا یک قسمت سفید یا قرمز رنگ است که در هر نقطه دهان ممکن است دیده شود.
    - اغلب در افرادی اتفاق می افتد که از اشکال مختلف تنباکو استفاده می کنند. استفاده توأم از الکل و سیگار خطر ابتلا را به شدت افزایش می دهد.
    - در حال حاضر بیش از ??% موارد ابتلا در افرادی دیده می شود که فقط سیگار می کشند و سایر عوامل مستعد کننده در آنها دیده نمی شود.
    ? معاینه منظم بسیار حائز اهمیت است:
    معاینه منظم و پریودیک دهان و دندان برای تشخیص زودرس ضایعات سرطانی و پیش سرطانی بسیار ضروری است. زیرا ممکن است این ضایعات در مراحل اولیه بسیار کوچک و غیر قابل توجه باشند، اما فوق العاده خطرناکند.
    ? در طی معاینات اولیه چه مواردی مشاهده می شود؟
    دندانپزشک شما ابتدا باید دهان شما را به دقت معاینه کند. در حدود ??% از معاینات دهانی ضایعات کوچک، کسطح، سفید و بدون درد دیده میشود. البته اغلب این ضایعات خطرساز نیستند اما به هر حال بعضی از آنها ممکن است ضایعه سرطانی باشند. معمولاً ضایعات خطرناک در هنگام معاینه از ضایعات بی ضرر تشخیص داده می شوند، هرچند بهترین روش انجام آزمایش بر روی این ضایعات است.
    در صورتیکه شما یک زخم بر روی مخاط دهان خود (به همراه یکی از عوامل مستعد کننده) داشته باشید، دندانپزشک آنرا درمان می کند و از شما می خواهد برای معاینه مجدد مراجعه کنید. معمولاً چنانچه دندانپزشک به یک ضایعه برخورد کند که به نظر بی ضرر می رسد و علت واضح و مشخصی ندارد، از لحاظ سطحی آن زخم یک نمونه بافتی تهیه میکند که تهیه آن دردناک نیست.
    در صورتیکه این نمونه حاوی سلولهای مشکوک باشد، باید سایر مراحل تشخیص طی شود. اما در صورتیکه ضایعه از نظر دندانپزشک مشکوک به ضایعه سرطانی باشد، تحت بی حسی موضعی نمونه بافتی از مناطق عمقی تر ضایعه تهیه می شود تا بررسی دقیق تری انجام شود.
    از خود محافظت کنید ؛ علائم اولیه و زودرس را بشناسید و بطور منظم به دندانپزشک خود مراجعه کنید؛
    « سرطانهای دندان ابتدا اغلب به صورت لکه های قرمز یا سفید کوچک و یا بصورت زخم در هر ناحیه از دهان ظاهر می شوند».
    ? سایر علائم سرطانهای دهان عبارتند از:
    - زخمی که به آسانی دچار خونریزی می شود و بهبود پیدا نمی کند.
    - تغییر رنگ بافت مخاطی دهان.
    - وجود یک لکه ضخیم و برجسته با سطح زبر که شبیه به دمل است.
    - درد، حساسیت یا بی حسی در هر ناحیه از دهان و یا در ناحیه لبها. بیاد داشته باشید که بایدبطور منظم به دندانپزشک خود مراجعه کنید، زیرا در بسیاری از مناطق دهان خودتان قادر به مشاهده این ضایعات نیستند. چنانچه یکی از علائم فوق را در خود مشاهده کردید، بدون معطلی به دندانپزشک مراجعه کنید. دندانپزشک شما مهارت و ابزار لازم را دارد تا وجود ضایعات سرطانی و پیش سرطانی را در دهان شما تشخیص دهد. شما با کمک دندانپزشک خود می توانید با سرطان دهان بجنگید و در برابر آن پیروز شوید.
    ? آنچه لازم است درباره درمان سرطان دهان بدانید:
    بطور متوسط در حدود یک سوم بیماران مبتلا به سرطان متعاقب درمان بیماری خود دچار عوارض دهانی می شوند. به همین دلیل بیماران سرطانی باید قبل و در حین درمان سرطان خود تحت معاینه دندانپزشکی قرار گیرند تا از سلامت دندانها و مخاط دهان خود مطمئن شوند تا به این ترتیب میزان عوارض دندانی و دهانی در آنها به حداقل برسد. بعنوان مثال اغلب افرادیکه تحت رادیوتراپی در ناحیه سر و گردن قرار می گیرند، دچار عوارضی از قبیل خشکی دهان، حساسیت مخاطی، حساسیت دندانها، پوسیدگی وسیع دندانی و مشکل در حین بلع می شوند.
    شیمی درمانی نیز تأثیرات مشخص و واضح بر روی مخاط دهان و دندانها دارد. به دلیل جلوگیری از بروز این مشکلات و یا حداقل کاهش میزان صدمات وارد به دهان و دندان دندانپزشک و سرطان شناس باید قبل و در حین درمان با یکدیگر همکاری نزدیک داشته باشند.
    در طی مدت زمانی که شما تحت درمان سرطان ناحیه سر و گردن می باشید، باید دندانهای خود را حداقل دوبار در روز با احتیاط مسواک بزنید، مگر اینکه دندانپزشک به شما روش دیگری پیشنهاد کند. ممکن است دندانپزشک علاوه بر مسواک روزانه استفاده از دهانشویه را هم تجویز کند. در صورتیکه شما دچار عارضه خشکی دهان بشوید، دندانپزشک بادی جایگزینی برای بزاق دهان به شما معرفی کند مانند بزاق مصنوعی.
    استفاده از فلوراید هم روشی است که برای کم کردن پوسیدگی دندانها مورد استفاده قرار می گیرد. به دلیل اینکه بروز عفونتهای دهانی ممکن است سبب ایجاد گرفتاری جدی برای شما شود. در صورت بروز این عفونتها باید بلافاصله به دندانپزشک و یا پزشک خود مراجعه نمائید.
    ? حقایقی در مورد سرطانهای دهانی
    ? مصرف سیگار همراه با مصرف زیاد الکل از مهمترین عوامل مستعد کننده سرطانهای دهان می باشند.
    ? بروز سرطانهای دهانی در افراد بالای ?? سال به مراتب بیش از افراد زیر ?? سال می باشد.
    ? مطالعات نشان می دهند مصرف میوه و سبزیجات به مقدار زیاد احتمالاً از رشد و نمو ضایعات سرطانی جلوگیری میکند.
    ? سرطانهای دهان ممکن است بر روی هر کدام از نواحی دهان مشاهده شوند، از جمله: لثه ها، مخاط گونه، زبان، کام نرم و سخت.

    منبع:

    سایت پزشک و آزمایشگاه



  • کلمات کلیدی :

  • محمدعلی مقامی ( جمعه 88/6/6 :: ساعت 12:24 صبح)

  • به نام خدا

    تشخیص و بیماریهای دهان(قسمت اول)

    منبع:سایت مقالات علمی ایران

    توضیح:به علت محدودیت میزان ارسال مطلب در هر پست،این مقاله به قسمتهای 1و 2 تقسیم شده است.

     

    تخصصی در دندانپزشکی است که به امر تشخیص ناهنجاریها و بیماریهای بافتهای نرم و سخت دهان می پردازد. این بیماریها ممکن است ویژه حفره دهان باشد و یا بخشی از یک بیماری عمومی که علایم آن در ناحیه دهان بروز کرده است.
    ? آفت کوچک
    ? آفت چیست؟
    به زخم های عود کننده و دردناک مخاط دهان آفت گفته می شود. زخم آفتی در چند نوع بزرگ، کوچک و تبخالی شکل وجود دارند و شایع ترین آنها آفت کوچکی می باشد که به تعداد ?-? عدد و به قطر کمتر از یک سانتی متر و معمولاً ?-? میلی متر دیده می شوند. این زخمها گرد یا بیضی بوده و به رنگ زرد خاکستری با حاشیه قرمز و تا حدی برجسته دیده می شوند. از نظر محل، بیشتر قسمت قدامی حفره دهان مبتلا می شود و محل شایع آن پشت لبها - مخاط گونه، کف دهان، زیر و کناره های زبان می باشد. این زخم ها کمتر به کام، حلق، لثه چسبیده و روی زبان را مبتلا می سازند.
    غالب افراد در زیر سن ?? سالگی حداقل یک یا چند بار به آن مبتلا شده، ولی سن شیوع آن، دهه دوم زندگی می باشد و زن ها بیشتر از مردان به آن دچار می شوند. زخم های آفتی اغلب دردناک بوده و با تماس با غذا و نوشیدن مایعات محرک (ترشی و ادویه دار) درد آن تشدید می گردد. بخصوص اگر زبان گرفتار شده باشد که در این صورت علاوه بر غذا خوردن، ممکن است صحبت کردن نیز مشکل شود. بیمارانی که مرتبا ً آفت می زنند احساسی شبیه به سوزن سوزن شدن و یا سوزش قبل از ایجاد زخم(معمولاً ?? ساعت قبل) در محل دارند. زخم سریعاً بوجود آمده و خود بخود بعد از ??-? روز التیام می یابد و از خود اثری برجا نمی گذارد.
    بهبودی زخم ها ممکن است همزمان صورت نگیرد. معمولاً بعد از بهبودی تا مدتی (گاهاً ?-? هفته) زخمی ایجاد نمی گردد ولی در افراد بسیار حساس و مستعد ممکن است زخم های اولی هنوز خوب نشده، زخم های دیگری در دهان(معمولاً در جای دیگر) دیده شوند.
    ? عامل ایجاد کننده آفت کوچک چیست؟
    بدلیل شباهت این زخم ها به زخم های تبخالی و همچنین عود آنها سابقاً فکر می کردند که ممکن است ویروسی باشند. با نمونه برداری از این زخم ها و دیدن نوع ال فرم استرپتوکوک، احتمال میکروبی بودن، آن بالا گرفت ولی مشاهده گردید که این میکروبها در مخاط سالم و دیگر زخم های دهان نیز دیده می شوند. امروزه اعتقاد بر این است که آفت جزء بیماریهای سیستم ایمنی است. در بیماریهای سیستم ایمنی شناخت بافتهای آشنا از بیگانه مختل می گردد. درآفت سلولهای دفاعی بدن به قسمتی از مخاط دهان حمله ور شده و باعث زخمی شدن آن ناحیه می شوندکه گذرا بوده و خود بخود بهبود می یابد.
    ? بعضی از بیماران بعد از مراجعه به دندانپزشکی آفت می زنند. آیا از وسایل غیر استریل استفاده شده است؟
    خیر، همانطوری که گفته شد عامل ایجاد کنندهآفت میکروب و ویروس نمی باشد. عوامل مستعد کننده ای برای ایجاد آفت وجود دارند که در ارتباط با دندانپزشکی می توان به استرس و تروما(فشار مختصر ناشی از کنار کشیدن گونه، لب و یا زبان توسط آینه و رول پنبه و حتی تماس مخاط با ابزار دندانپزشکی) اشاره نمود.
    ? عوامل مستعد کننده آفت کدامند؟
    در درجه اول استرس و هیجانات روحی می باشد. دیده شده که در دانش آموزان و دانشجویان به هنگام امتحانات ابتلای آفت بیشتر است و همچنین بسیاری از بیماران نیز از درمانهای دندانپزشکی، ترس و استرس دارند. بعد از ضربه و تروما که قبلاً ذکر گردید، اختلالات هورمونی نیز در بروز آفت نقش دارند. در خانم ها ?-? روز مانده به قاعدگی، آفت بیشتر دیده می ِود و در زمان حاملگی معمولاً زخم های آفتی مشاهده نمی شوند. آفت در افراد حساس و آلرژیک نیز بیشتر دیده می شود. در افرادی که حاسیت به بعضی از مواد دارند ابتلای آفت بیشتر است. بعضی از مواد غذایی مثل گردو، فندق، پسته، پنیر و بادنجان میزان شیوع آفت را بالا می برند. کمبود آهن و اسید فولیک و ویتامین B? نیز از عوامل مستعد کننده می باشد.
    ? درمان آفت چیست؟
    آفت خودبخود التیام می یابد و معمولاً نیازی به درمان ندارد. درآفت اگر درمانی لازم شود معمولاً علامتی بوده و به دو منظور زیر خواهد بود:
    ? ) کاستن از درد و التهاب و استرس
    ? جلوگیری از اضافه شدن عفونت ثانویه به آن توصیه می گردد، افرادی که مرتباً و به تعداد زیاد آفت می زنند و یا آفت آنها بزرگ بوده و التیام در مدتی بسیار طولانی صورت می پذیرد، جهت شناسایی عامل و بیماریهای زمینه ای مستعد کننده تحت معاینات و آزمایشات کامل تری قرار گیرند.
    ? گازگرفتگی گونه
    یک عادت شایع در بین افراد است که در هرسنی دیده می‌شود. گاز گرفتن گونه در مخاط داخل دهان در ناحیه تحت آسیب، ایجاد تغییراتی می‌نماید و پلاکهای سفید رنگ کمی برجسته‌ای بطور گسترده و منتشر ناحیه را می‌پوشاند. تداوم عمل گاز گرفتن گونه ممکن است منجر به مرکزی و نهایتاً ایجاد زخم در ناحیه شود. ضایعه ممکن است یکطرفه یا دو طرفه باشد. هم در زنان و هم در مردان بطور یکسان دیده می‌شود و معمولاً حاکی از یک عادت عصبی است. گرچه تمایلی به بدخیمی در این ضایعه وجود ندارد، بیمار باید از تغییرات داخل دهان خود آگاه باشد و احتمال وجود عفونت قارچی در این ناحیه رد شود. درمان خاصی احتیاج ندارد، ولی بهر حال بهتر است بیمار تشویق شود تااین عادت را ترک کند..
    ? گاز گرفتگی زبان و گونه در کودکان پس از انجام درمانهای دندانپزشکی توام با بی‌حسی.
    والدین کودکانی که در مطب دندانپزشکی بی‌حسی موضعی دریافت می‌دارند، باید آگاه باشند که بافت نرم در ناحیه تزریق، برای یک ساعت یا بیشتر بی‌حس خواهد بود. این کودکان باید به دقت تحت نظر باشند تا نتوانند سهواً و عمداً این بافت را گاز بگیرند.
    کودکانی که بی‌حسی فک پایین را برای اعمال ترمیمی معمولی دریافت می دارند، ممکن است لب، زبان یا سطح داخل گونه را گاز بگیرند. گاهی اوقات والدین یک یا دو ساعت بعد از ملاقات دندانپزشکی به مطب تلفن می‌کنند تا آسیب وارده به مخاط دهان کودکشان را اظهار دارند. اگر این حادثه در طی ملاقات دندانپزشکی روی داده باشد، والدین ممکن است شگفت زده شوند. در تمام موارد کودک ناحیه را جویده است و در نتیجه ?? ساعت بعد در محل زخمی وجود خواهد داشت. معمولاً والدین تصور می‌کنند که علت این زخم، بروز عفونت ناشی از کار دندانپزشک و یا وسایل غیر استریل مطب است که کاملاً اشتباه است و فقط نتیجه عدم مراقبت از کودک در زمان بی‌حس بودن لب و زبان، پس از درمان دندانپزشکی می‌باشد. با این حال، کودک باید در ?? ساعت اول دیده شود. دهانشویه آب نمک وسرم در تمیز نگهداشتن ناحیه کمک خواهدکرد.
    ? بوی بد دهان
    بسیاری از افراد از بوی بد دهان رنج برده و از نظر روحی و اجتماعی دارای مشکلاتی می‌باشند. عوامل متعددی در ایجاد بوی بد دهان نقش دارند که به علت کثرت این عوامل پیدا کردن علت واقعی بوی بد دهان مشکل و گاهاً غیر عملی می‌باشد.
    ? علت بوی بد دهان یا خارج دهانی و یا داخل دهانی.
    عمده‌ترین علل غیردهانی عبارتند از:
    - بیماریهای دستگاه تنفسی شامل: بیماریهای سینوس ـ مخاط بینی، نای و ریه‌ها.
    - بیماریهای دستگاه گوارش، گرسنگی و معده خالی و بوی ناشی از خوراکی‌ها، داروها و مشروبات.
    - اختلالات غدد مترشحه داخلی در مواقع حاملگی، قاعدگی، یائسگی، بلوغ و دیابت.
    - مسمومیت ها و کمبود بعضی از ویتامین‌ها.
    - سن و جنس.
    بوی دهان در نوزادان معمولاً مطبوع بوده و با درآمدن دندانها و استفاده از مواد غذایی متنوع گاهاً نامطبوع می‌گردد. با پیشرفت سن و بخصوص در هنگام پیری بوی دهان نامطبوع‌تر میگردد که شدت آن در زنان بیشتر است. در هنگام گرسنگی و خالی ماندن معده، گازهای بد بوی روده از دهان متصاعد شده و باعث بوی بدی می‌گردد که با شستن دهان از بین نمی‌رود.
    همچنین نوع میکروبهایی که در معده بطور طبیعی وجود دارند در ایجاد بو، مؤثرند. در بیماری دیابت بوی استن از دهان استشمام می‌گردد. در مواقع بالا رفتن اسید اوریک و اورمی نیز بوی بد احساس می‌گردد. به علت افسردگی عوامل ایجاد کننده بوی بد دهان بطور اختصار علل داخل دهانی آن توضیح داده می‌شود. عدم رعایت بهداشت دهان باعث می‌شودکه باقیمانده مواد غذایی بین دندانها گیر کرده و بر اثر فعالیت میکروبی تخمیر و تجزیه شده و سبب بوی بد دهان گردد.
    در ایجاد گیر غذایی علاوه بر عدم رعایت بهداشت دهان و وجود حفرات پوسیدگی، مرتب نبودن دندانها نیز نقش دارد. پوسیدگی اگر متوقف و یا معالجه نشود به پالپ دندان ( نسج نرم وسط دندان و در اصطلاح عامیانه عصب دندان) رسیده و باعث عفونت آنجا توسط میکروبها شده و بوی بد و متعفنی استشمام می‌گردد. بین لبه آزاد لثه و دندان شیاری به عمق ?-?/? میلی‌متر بنام شیار لثه‌ای وجود دارد. در مواقع ابتلا به بیماریهای لثه (پیوره)عمق این شیار زیاد شده و به آن پاکت (Pocket) گفته می‌شود. این پاکت محل مناسبی برای رشد و فعالیت میکروبی بوده و ایجاد چرک و بوی بد می‌کند.
    جرم دندانی به علت خلل و فرجی که دارد نیز، محل مناسبی برای تجمع و فعالیت میکروبی بوده و ممکن است بوی بد دهان را باعث شود و یا تشدید نماید. نوع میکروبهایی که بطور طبیعی در حفره دهان زندگی می‌کنند و همچنین کاهش ترشح بزاق و غلیظ بودن آن در ایجاد بوی بد دهان ممکن است دخیل باشند. ترمیم‌ها و پروتزهای قدیمی و غلط نیز به علت گیر غذایی می‌توانند ایجاد بوی نامطبوع نمایند. علاوه بر عفونت‌های دندان و مخاط دهان عفونتهای لوزه در ایجاد بوی بد دهان نقش دارند. درمان بوی بد دهان شناسائی عامل بوجود آورنده و حذف آن می‌باشد. در دندانپزشکی رعایت موارد بهداشت دهان و دندان و حذف عامل ایجاد کننده بسیار مورد توجه می‌باشد.
    هرچه شما می خورید، برهوای بازدم شما تأثیر می گذارد. غذاهای خاصی مثل سیر و پیاز باعث بوی بد مشخصی در تنفس شخص می شود. وقتی غذا جذب سیستم گردش خون گردید، به ریه ها منتقل می شود، جایی که دفع تنفسی انجام می شود.
    مسواک زدن - نخ کشیدن و استفاده از دهانشویه فقط بطور موقت بو را از بین می برد. بوها تا خذف کامل غذا از بدن وجود دارند. افراد تحت رژیم های غذایی ممکن است به دلیل دفعات کمتر تغذیه دچار بوی بد دهان شوند. اگر شما بطور روزانه مسواک و نخ دندان استفاده نمی کنید، ذرات غذایی باقیمانده در دهان باعث تجمع باکتریها شده و موجب بوی بد دهان می شود.
    غذایی که بین دندانها، روی زبان یا اطراف لثه جمع می شود، فاسد شده و بوی بدی از خود به جا می گذارد. دندانهای مصنوعی که بخوبی تمیز نشده باشند نیز به دلیل تجمع ذرات غذا و باکتریها ایجاد بوی نامطبوع می نمایند.
    یکی از علائم هشدار دهنده بیماری پریودنتال(لثه) بوی بد دهان بطور مداوم و یا احساس مزه بد در دهان می باشد. بیماری پریودنتال توسط پلاک دندانی ایجاد میشود.پلاک دندانی لایه بیرنگ چسبنده ای است که باکتریها بطور مداوم روی دندانها تشکیل می دهند. باکتریها، سمومی ایجاد می کنند که باعث تحریک لثه ها می شود. در مرحله پیشرفته بیماری، لثه ها، استخوان و سایر ساختارهایی که از دندانها حمایت می کنند، آسیب می بینند.
    با چک آپ و معاینات مرتب دندانپزشکی، دندانپزشک می تواند سریعاً بیماری پریودنتال را تشخیص داده و درمان نماید. بوی بد دهان بواسطة خشکی دهان(گزروستومی) نیز ایجاد میشود که حالتی است که جریان بزاق در دهان کاهش یافته است. بزاق برای تمیز کردن دهان و برداشت ذرات مولد بوی بد ضروری است.خشکی دهان به دلایل مختلفی ایجاد می شود.
    بقیه مقاله را در قسمت دوم بخوانید.




  • محمدعلی مقامی ( پنج شنبه 88/6/5 :: ساعت 12:37 صبح)

  • Man in hospital after wasp sting

    By William Green

    An Upper Austrian chef was hospitalised after a wasp stung him in the mouth.

    The 33-year-old failed to see the wasp fly into his drink as he swigged away at a restaurant yesterday (Mon) in Gmunden, Upper Austria.

    He soon started to complain of feeling sick and emergency services called in by the restaurant’s owner took him to hospital with a suspected allergic reaction to the sting.

    Experts say wasp stings can be fatal if people are stung in the mouth or throat and swelling causes them to suffocate or if the victims develop extreme allergic reactions.

    Only last week a 70-year-old Upper Austrian man died three days after he was stung on the lip by a wasp and a 77-year-old Styrian woman died of a heart attack two weeks ago after she was stung by wasps. Doctors said pensioner Rosi Hofbauer from Langenwang in Mürzzuschlag district died from an allergic reaction when she was stung on the back of her head and neck.

    And a 45-year-old woman from Traun, Upper Austria, died three weeks ago of circulatory failure caused by an allergic reaction to a wasp sting one week before.

    Also early this month, Upper Austrian Social Democratic (SP?) councillor Josef Nigl, 60, died after he was attacked by hundreds of wasps when he disturbed their nest as he cut down trees with a friend in Schl?gl in Rohrbach district.

    Experts have said a plague of mosquitoes earlier in the summer provided wasps with plenty of food and recent hot, humid weather has made the insects unusually aggressive.



  • کلمات کلیدی : austriantimes، wasp sting، William Green
  • نوشته های دیگران ()

  • محمدعلی مقامی ( یکشنبه 88/6/1 :: ساعت 2:1 صبح)

  • به نام خدا

    تقلیل تعداد متقاضیان عمره رمضان در ریاض

     

     

    منبع:روزنامه سعودی انگلیسی زبان سعودی گازت شنبه 31 مرداد ماه 1388

    ترجمه با دخل و تصرف و کوتاه سازی:خود خودم

    بنا بر اعلان روزنامه فوق الذکر بر اساس اظهارات مدیران کاروان های ریاض پایتخت عربستان،امسال به علت شیوع آنفولانزای خوکی ،تعداد متقاضیان سفر عمره رمضان به میزان 40 درصد نسبت به سال قبل کاهش یافته است.برخی از شرکت ها به کارکنان خود توصیه نموده اند که در این فصل از رفتن به سفر عمره خود داری نمایند. کاروان ها هر ساله برای سفر عمره رمضان،روزانه تورهای ریاض مکه و ریاض مکه،مدینه و بالعکس  با اتوبوس ترتیب می دهند.

    برای خواندن بقیه مطلب اینجا را کلیک فرمایید.



  • محمدعلی مقامی ( یکشنبه 88/6/1 :: ساعت 1:48 صبح)

  • Marked drop in Umrah traffic from Riyadh
    By Shahid Ali Khan
    RIYADH – A marked drop is seen in demand for Umrah tours this Ramadan due to swine flu concerns, according to Umrah tour operators here.
    These operators, like every year, have arranged a daily bus service that offers a packaged round-trip from Riyadh-Makkah and Riyadh-Makkah-Madina and back.
    The packaged tour fares, however, dropped this Ramadan following the decline in demand for Umrah tours, said the operators surveyed in districts such as Hai Al-Wazarat and Batha, which have a large concentration of Umrah tour operators that mostly cater to the expatriates.
    Muhammad Ismail, a tour operator, said his company has been receiving more enquiries than actual registration for the Umrah trip. “Intending pilgrims are concerned about swine flu and hence hesitant to visit Makkah,” he said.
    Media information on swine flu in the Kingdom has created awareness among the people, who have adopted a wait and watch policy before actually deciding to go on a Umrah trip, tour operators say.
    According to sources some of the companies have issued advisory to their staff urging them to avoid going for Umrah this season, citing swine flu concerns.
    Muhammad Pervaiz, a Pakistani pilgrim, who accompanied his wife on a Umrah trip said the couple decided to go to Makkah, despite advisory from the company. He said during their stay in Makkah and Madina the couple would take all possible precautionary measures such as washing hands, wearing face masks in crowded areas and to cover their faces with hand while sneezing or coughing.
    Ismail, the tour operator, said some of the intending pilgrims are enquiring if they should buy face masks from Riyadh or the protective gear is available on their way to the holy cities. Several families are planning to leave their young children in Riyadh itself, he added.
    However, other tour operators say it would be too early to say how the prevailing conditions might affect the Umrah business this Ramadan. The decline in Umrah demand indicated that there will be at least 40 percent less traffic during Ramadan, he said.
    Hotels in the Makkah and Madina have also reduced their rates allowing Umrah operators to slash the package tour price.
    The packaged rate for a three-day tour from Riyadh to Makkah and back has dropped to SR120 this year as compared to SR160 last year during Ramadan.
    Similarly, the five-day packaged tour dropped this year to SR180 from SR210 last year.
    A packaged tour includes two-way transport and hotel accommodation in the holy cities. However, the package tour rates vary depending on the distance between the hotel accommodation and the Harams in Makkah and Madina.
    Umrah traffic usually increases three-fold in Ramadan, when more people opt to spend time in Makkah and Madina during the holy month of fasting. Traffic also increases owing to the schools’ summer holidays. – SG
     


  • کلمات کلیدی :
  • نوشته های دیگران ()

  • محمدعلی مقامی ( سه شنبه 88/5/27 :: ساعت 4:10 عصر)

  • IDF Guard Stole Ashkenazi"s Antique Gun, Credit Card Info


    by Maayana Miskin

    (IsraelNN.com) The victim of a theft within the IDF was revealed Sunday night to be none other than the Chief of Staff, Lt.-Gen. Gabi Ashkenazi. The incident has caused embarrassment among top IDF brass, as it reveals major problems in the security provided to Ashkenazi and the General Staff.

    The suspect in the theft is a young soldier who served as a guard in the Kirya base in Tel Aviv. Unknown to his superiors, the soldier, who had immigrated to Israel four years earlier, had become involved in the criminal underworld and had fallen in debt to a group of Arab Israeli gangsters.

    In an attempt to repay his creditors, the soldier decided to steal weapons and other items of value from around the base. He managed to steal a decorative, non-functioning gun from Ashkenazi"s office, which he entered by using a master key, and to photograph the Chief of Staff"s credit card with his cellphone in order to use the card data for purchases.

    Stole NIS 2,000 from Ashkenazi
    The gun and the photograph were passed on to an Arab Israeli criminal in the Sharon region. The criminal used the credit card number to buy goods at a value of NIS 2,000 from a store in the area.

    The soldier was caught after stealing two M-16 rifles from the base; in the second case, he and his civilian brother worked together to attack a guard and take his weapon. The attack led to his arrest.

    After realizing that the soldier had managed to steal from Ashkenazi, the IDF investigated security around the Chief of Staff"s office, and found it lacking. The suspect was able to wander the area freely, they found.

    Security cameras guard the area outside Ashkenazi"s office. However, the closed circuit camera was monitored only by one other soldier, who was guarding the building entrance at the same time, and apparently missed the soldier"s entrance to the office.

    IDF sources said that the soldier would not have been able to steal sensitive security information despite his success in entering Ashkenazi"s office, because such information is stored in locked drawers after hours. However, they admitted that the soldier was in a position to plant a listening device in the office or to plant a bomb.

    A question being asked in journalistic reports is why the theft of the gun from Ashkenazi"s office was not reported when it occurred. Several high-ranking IDF officers have recently been embroiled in cases which involved lying about their misdeeds



  • کلمات کلیدی : Ashkenazi"s Antique Gun
  • نوشته های دیگران ()

    <   <<   6   7      >

    لیست کل یادداشت های این وبلاگ
    روز و هفته معلم گرامی باد
    یلدا به کام شما باد
    اطلاعیه
    عکس های فسای قدیم-
    حیوانات و مدرنیته
    توهم و تخیل
    توجه
    [عناوین آرشیوشده]